Arhiva vesti
                   

REKONSTRUKCIJA ULICA OKO PARKA U BUJANOVCU POČINjE JUNA, ZA TROTOAR SE ČEKA TESTIRANjE PLOČICA

21. Maj 2021.

Bujanovac – Beograd -  Za popločavanje trotoara duž glavne ulice u Bujanovcu od gradskog parka do Doma zdravlja, čeka se na proizvodnju pločica i njihovo testiranje, kažu u nadležnom opštinskom Odeljenju za investicije i razvoj.

Koliko će se još čekati načelnica odeljenja Fazila Azemović nije mogla da precizira.

Trotoar je raskopan pre nekoliko nedelja, u međuvremenu je postavljen „tampon“, odnosno nasut tucanik, izađeni ivičnjaci, pa se čeka na pločice.

„Biće postavljene iste onakve pločice kojima je popločana trasa do parka, ali smo tražili svežija ispitivanja kvaliteta, da ne bude posle priča „popucale, nekvalitetne, kineske..“. Rade se testovi na čvrstoću, klizanje, dejstvo mraza, upijanje vode i slično. Po informacijama koje imam, u toku su i proizvodnja i određena ispitivanja. Proces ide svojim tokom, ali moram da priznam da bih volela da ide brže, kaže Fazila Azemović. Za ovaj projekat je izdvojeno 7,3 miliona dinara.

Najvrednija investicija u ovoj godini i dugo očekivani poduhvat – kompletna rekonstrukcija ulica oko gradskog vrtića  trebalo bi da počne narednog meseca, najavila je načelnica.

„To je neka naša projekcija. Datum početka radova zavisi od više faktora, ako sve bude u redu sa postupcima javnih nabavki i ne bude bilo zaštite prava ponuđača, mislim da bi u prvoj polovini juna mogli da krenemo“, rekla je Azemović.

Rekonstrukcija ovih ulica (Braće Stošić, Vuka Karadžića, 1. maj) koštaće 15,6 miliona dinara.

Novac za oba  projekta finansira Korodinaciono telo.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo