Arhiva vesti
                   

REKONSTRUKCIJA OŠ „B. RADIČEVIĆ“ NA ČEKANjU DO OKONČANjA POSTUPKA NABAVKE,STOJI I PITANjE GREJANjA

30. Septembar 2021.

Bujanovac – Beograd -  Za početak rekonstrukcije Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu čeka se na Opštinu koja treba da odredi ko će sprovoditi stručni nadzor nad radovima. U školi kažu da je grejanje pod znakom pitanja.

Kako je rekao šef kabineta predsednika opštine Sali Salihi, postupak je u toku, a koliko će trajati nije želeo da procenjuje, jer, po njegovim rečima, to zavisi od eventualnih žalbi.

Podaci na sajtu Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, koja finansira ovaj projekat vredan 235 miliona dinara, pokazuju da su sve ostale javne nabavke i procedure već sprovedene.

Izvođači radova su izabrani i radi se o firmama Vijator d.o.o. Aliđerce, GAT d.o.o. Novi Sad i Tesla sistemi d.o.o. Beograd.

Po rečima direktora OŠ „Branko Radičević“ Nenada Tasića, škola se uoči početka grejne sezone suočava sa velikim problemom u vidu neispravnog kotla za grejanje.

„Imali smo sastanak sa izvođačem radova na rekonstrukciji i rečeno nam je da oni ne mogu ništa da rade po pitanju grejanja dok se ne završi postupak izbora nadzornog organa, odnosno dok zvanično ne počne realizacija projekta”, kaže Tasić.

Boban Pavlović, načelnik opštinskog odeljenja za finansije, rekao je da će finansiranje stručnog nadzora u rekonstrukciji škole koštati Opštinu 7 miliona dinara i da je to bio jedan od razloga za rebalans budžeta, ali i za kašnjenje sa početkom radova.

Obnova škole je najavljivana za prošlu godinu, ali je odložena zbog pandemije korona virusa, kako je rekao predsednik opštine Nagip Arifi.