Arhiva vesti
                   

REBALANSOM BUDžETA OBEZBEĐEN NOVAC ZA PERSONALNE ASISTENTE I AUTOČISTILICU ULICA

17. Septembar 2021.

Bujanovac – Beograd - Rebalansom budžeta opštine Bujanovac, obezbeđen je novac za finansiranje nadzora rekonstrukcije bujanovačke OŠ “Branko Radičević”, nabavku autočistilice i izmirivanje duga prema personalnim asistentima.

Nakon drugog  rebalansa u ovoj godini u opštinskoj kasi je 1,09 milijardi dinara, što je za 216 miliona manje u odnosu na prethodni budžet, ali realno se radi o povećanju od 19 miliona.

„Sredstva u iznosu od 235 miliona dinara koja su planirana za rekonstrukciju škole sada su „skinuta“ i zato imamo smanjenje u budžetu, ali je realno budžet povećan za 19 miliona i to iz sopstvenih sredstava“, kaže Boban Pavlović, načelnik opštinskog Odeljenja za finansije.

Pavlović je pojasnio je da su sredstva za rekonstrukciju škole bila planirana i zapravo fiktivno prikazana jer je to bio jedan od uslova za sprovođenje postupka javne nabavke oko rekonstrukcije osnovne škole, a kako je postupak javne nabavke završen i potpisan ugovor sa izvođačem radova, budžet je sada umanjen za taj iznos.

Istovremeno, naglašava da ta sredstva idu preko Kancelarije za javna ulaganja koja direktno plaća izvođaču radova.

„S druge strane, Opština Bujanovac se obavezala na finansiranje stručnog nadzora oko rekonstrukcije škole što je rashod od oko 7 miliona dinara, i razlog za odluku o rebalansu ali i za kašnjenje sa rekonstrukcijom škole“, kaže Pavlović.

Zbog nabavke autočistilice i duga prema personalnim asistentima budžet opštine je uvećan za oko 11,4 miliona dinara.

„Opština Bujanovac je od Ministarstva zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština već dobila 7 miliona dinara, dok ćemo drugi deo iznosa za  nabavku autočistilice finansirati iz sopstvenih sredstava. Za personalne asistente predviđen iznos od oko 4,4 miliona dinara, za isplatu zaostalih plata“, objašnjava Pavlović.

Pavlović je dodao je da se do kraja godine očekuje još jedan rebalans budžeta.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo