Arhiva vesti
                   

RASPISAN KONKURS ZA OBUKU VATROGASACA - NA JUGU POSAO ZA 49 KANDIDATA

12. Maj 2021.

Beograd - Konkurs za osnovnu obuku za zainteresovane mladiće i devojke starosti od 19 do 30 godina za posao vatrogasca-spasioca raspisalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, a priliku za posao u vatrogasnim jedinicama dobiće i 49 kandidata sa juga Srbije. Rok za prijavu je 25. maj.

Od 300 kandidata koliko će biti primljeno na obuku u celoj zemlji, 14 će dobiti posao u vatrogasnim jedinicama u Nišavskom okrugu - po 4 kadidata u Nišu i Gadžinom Hanu i po 3 u Svrljigu i Doljevcu.

11 kandidata se traže u Jablaničkom okrugu - 4 u Leskovcu, 3 u Bojniku i po 2 u Lebanu i Medveđi, dok će se sa teritorije Pčinjskog okruga primiti 10 kandidata - 3 iz Bujanovca, po 2 iz Vranja, Bosilegrada i Preševo i jedan iz Trgovišta.

Na obuku će biti primljeno i 10 kandidata iz Pirotskog okruga, najviše iz Pirota - 5, dok se traže i 3 kandidata iz Babušnice i po 1 iz Bele Palanke i Dimitrovgrada.

Najmanje kandidata se traži u Topličkom kraju - 4, po 2 iz Prokuplja i Blaca.

Uslovi su, kako se navodi u konkursu, da osobe koje se prijave budu iz Republike Srbije i da najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji mesta za koje je raspisan konkurs, kao i da imaju završenu srednju školu.

Dalje se traži da za  kandidata ne postoje bezbedonosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, da poseduje važeću vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom C kategorije, da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti - piše u konkursu.

Pravo učešća imaju i osobe koje imaju dozvolu za B kategoriju, uz obavezu da ispit za C kategoriju polože u roku od godinu i po dana od završetka obuke.

Prijave se podnose u policijskoj stanici u mestu prebivališta kandidata, a svi detalji konkursa i potrebna dokumentacija mogu se pronaći i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Izvor: Južne vesti, Koordinaciono telo