Arhiva vesti
                   

RAGMI MUSTAFA IZ PDD PREDSEDNIK NACIONALNOG SAVETA ALBANACA

27. Novembar 2018.

Bujanovac – Ragmi Mustafa, funkcioner Partije za demokratsko delovanje (PDD), izabran za novog predsednika Nacionalnog saveta Albanaca (NSA).

Konstitutivna sednica tog saveta je održana u Bujanovcu, gde je za zamenika predsednika izabran Enver Mehmeti, funcioner Demokratske partije Albanaca (DPA) i verifikovani su mandati svih 15 članova NSA.

Sedam članova Saveta iz opozicije napustilo sednicu odmah po verifikaciji mandata, te nisu glasali o predsedniku i njegovom zameniku.

Nacionalni savet Albanaca će u narednom mandatu voditi koalicija od šest članova Partije za demokratsko delovanje, čiji je predsednik Šaip Kamberi – predsednik Opštine Bujanovac, dva člana su iz Demokratske partije Albanaca, čiji je predsednik Ragmi Mustafa u više ranijih mandata bio predsednik Opštine Preševo, a igrom slučaja ima isto ime i prezime kao i novoizabrani predsednik Nacionalnog saveta Albanaca.

U opoziciji sa četiri člana ostaje Alternativa za promene (AP) čiji je predsednik Šćiprim Arifi koji je sada i predsednik Opštine Preševo, zatim s dva člana Demokratska partija (DP) čiji je lider Nagip Arifi u nekoliko prethodnih mandata bio i predsednik Opštine Bujanovac, i Pokret za reforme Demokratske partije Albanaca, čiji je lider Sami Salihu, predsednik Skupštine Opštine Preševo.

Izvor: Beta i Koordinacino telo