Arhiva vesti
                   

RADIONICA „EU PODRŠKA ZA PREDUZETNIKE – HORIZON 2020“

20. Novembar 2020.

EU info kutak u Nišu organizuje radionicu za upoznavanje za najvećim programom EU za istraživanja i inovacije – Horizon 2020. Radionica se održava 20. novembra od 18 časova  na Zum platformi.

Učešće na radionici je besplatno ali je potrebno da se prijavite na linku https://euinfo.civicatalyst.org/radionica

Ovaj program nudi direktnu podršku za preduzeća koja imaju potencijal rasta i razvoja, finansiranje koje je namenjeno inovativnim idejama koje se mogu pretvoriti u uspeh na tržištu, podršku razvoju visoko rizičnim inovativnim idejama u ranoj fazi razvoja i još mnogo toga.

Poseban fokus radionice će biti na kaskadnom finanisiranju, mehanizmu Evropske komisije koji ima za cilj podršku malim i srednjim preduzećima i startapima u razvoju i primeni inovativnih digitalnih rešenja – programima akceleracije, inkubacije i mentorstva ali i subgranting šemama koje su dostupne preduzetnicima u Srbiji.

Predavač će biti Nemanja Petrović, ekonomista, savetnik za inovacije i strateško planiranje.

Ovo je samo jedan u nizu radionica koje će se organizovati u narednom periodu kako bi se svim potencijalnim i trenutnim korisnicima EU programa približit mogućnosti za apliciranje, dobijanje finansijske i/ili savetodavne podrške za razvoj svog biznisa.

Mala i srednja preduzeća, kao i veće kompanije, mogu da konkurišu za finansijska sredstva i savetodavnu pomoć u poslovanju putem nekoliko programa i projekata Evropske unije. U zavisnosti od projekta, programa i oblasti kojom se preduzeća bave, sredstva Evropske unije mogu biti u obliku bespovratnih sredstava, zajmova, a u nekim slučajevima i garancija.

Izvor: EU info centar i Koordinaciono telo