Arhiva vesti
                   

PSI LUTALICE HARAJU BUJANOVCEM I NAPADAJU GRAĐANE

16. Septembar 2020.

Bujanovac – Dok predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi  proverava tender na kojem je posao uklanjanja pasa lutalica dobila Veterinarska stanica Bujanovac, broj pasa na ulicama grada ponovo raste, a građani prijavljuju i napade.

Proveru tendera Arifi je najavio direktoru Veterinarske stanice Bujanovac Miodragu Milkoviću, koji kaže da bez prisustva komunalne inspekcije radnici Veterinarske stanice ne mogu da rade svoj posao.

„Neko treba da naloži opštinskoj komunalnoj inspekciji da krene sa našim radnicima u akciju. Poslednji put smo uklanjali pse 15. jula u Velikom Trnovcu. Od tada naloga iz lokalne samouprave nema, pretpostavljam zbog te najavljene provere“, kaže Milković. 

On je naglasio da je u ovom poslu veoma bitan kontinuitet.

„Imali smo lošu situaciju kada smo nakon duge pauze 2019. godine ponovo počeli da radimo, ali se stanje itekako popravilo. Međutim, sada ponovo imamo zastoj i novi porast broja pasa na ulicama“, kaže on.

Dovoženje pasa kamionima iz drugih opština nikada nije prestajalo, dodaje.

„Hvatali smo pse sa čipovima iz Jagodine, Niša i Aleksinca“, ističe Milković.

Ugovor između Opštinske uprave i Veterinarske stanice Bujanovac potpisan je u aprilu prošle godine i važi do marta 2021.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo