Arhiva vesti
                   

PRVI MULTIETNIČKI PLES ODRŽAN U MEDVEĐI

12. Decembar 2019.

Medveđa - Prvi multietnički ples „Plešimo zajedno“ u organizaciji udruženja „Vez“, a pod pokrovoiteljstvom Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, održan je u Kulturnom centru u Medveđi.

Deca srpske i albanske nacionalnosti, svih starosnih grupa, preskočila su mnoge barijere i predrasude i pokazala  izuzetnu virtuoznost na sceni svojim dobro uvežbanim koreografijama i pokretima. Prvi multietnički ples izazvao je veliko interesovanje pa je sala Kulturnog centra u Medveđi bila prepuna.

Predsednica udruženja „Vez“, Bojana Lakušić, istakla je da udruženje radi uspešno već dve godine i da organizuje samostalno koncerte koji su uvek posećeni i podržani od publike. Lakušić je naglasila da udruženje nastupa na raznim manifestacijama kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Nakon koncerta uručene su zahvalnice za saradnju koje je udruženje „Vez“ ostvarilo sa brojnim institucijama, organizacijama i pojedincima.

Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić, tom prilikom je rekao da ovo udruženje zaslužuje svaku podršku i poštovanje jer čuva tradiciju i običaje.

Izvor: TV 4S i RTS i Koordinaciono telo