Arhiva vesti
                   

PRVACI OD KOORDINACIONOG TELA DOBILI ŠKOLSKI PRIBOR

3. Septembar 2013.

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa podelio je rančeve i školsku opremu đacima prvacima u multietničkim školama u selima Reljan, Biljača i Levosoje u opštinama Preševo i Bujanovac. Školsku opremu za opštinu Medveđa prvacima je podelio  potpredsednik Koordinacionog tela, Sima Gazikalović.

Poželevši sreću đacima prvacima, Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela, poručio je da je škola važna ne samo za njih već i za njihovu sredinu i državu u kojoj žive.

„Koordinaciono telo ove godine za tri opštine na jugu Srbije obezbedilo je komplete za 900 dece. Pored ovog Koordinaciono telo, za desetak dana, namerava da raspiše konkurs za dodelu 230 stipendija najsiromašnijim đacima iz opština Preševo i Bujanovac“, izjavio je Stanković i izrazio očekivanja da će taj proces biti završen do početka oktobra meseca.

Predsednik Koordinacionog tela rekao je da će o udžbenicima na albanskom jeziku razgovarati sa novim ministrom prosvete i da već postoje predlozi i za nove knjige pored onih koje su već odštampane.

Predsednik opštine Bujanovac, Nagip Arifi naglasio je da je poklon Koordinacionog tela u vidu đačkog pribora i rančeva veoma značajan s obzirom na budžet roditelja đaka prvaka.

Fotogaleriju sa dodele udžbenika za đake prvake možete pogledati ovde