Arhiva vesti
                   

PRVA NAGRADA ZA FILM „SRCE OD PLIŠA" OSNOVACA IZ MEDVEĐE

18. Decembar 2014.

Kratki igrani film osnovaca iz sela Lece kod Medveđe Srce od pliša” osvojio je 1. nagradu na konkursu za kratki igrani film Agencije za borbu protiv korupcije na temu “Kad ne poštujemo pravila, onda…”.

Film su realizovali učenici 7. i 8. razreda osnovne škole „Radovan Kovačević” iz malog rudarskog naselja Lece, uz pomoć svog nastavnika informatike Siniše Stankovića, koji je ujedno bio i režiser.

„Film govori o tome da mladi buntovnici uglavnom ne žele da poštuju pravila i kako to ponekad može dosta da ih košta u budućem životu”, rekao je direktor škole Marko Kostić.

Ekipa ove škole već drugu godinu zaredom osvaja prvu nagradu za kratki igrani film na ovom konkursu. Prošle godine je njihov kratki film „Ordinacija” takođe osvojio prvo mesto sa skoro maksimalnim brojem bodova.

„Mnogo smo ponosni na naše školarce. Ova škola ima svega 50 učenika, a tako mnogo talenata”, naglasio je direktor Kostić.

Rezultati  konkursa objavljeni su 9. decembra 2014. godine, a „Srce od pliša” je u konkurenciji “stariji uzrast” za osnovne i srednje škole Srbije, osvojio prvo mesto sa skoro maksimalnim brojem bodova - od mogucih 15, film je osvojio 14,5 bodova.

Izvor: Južne vesti i Koordinaciono telo