Arhiva vesti
                   

PROMOCIJA RAZLIČITOSTI I RAVNOPRAVNOSTI U SRBIJI

2. Decembar 2022.

Beograd –  Na sedmom sastanku Upravnog odbora projekta „Promocija različitosti i ravnopravnosti u Srbiji“ sumirani su rezultati postignuti u prethodnom periodu. Projekat je deo programa  „Horizontal Facility“ za Zapadni Balkan i Tursku, zajedničke inicijative Evropske unije i Saveta Evrope koju sprovodi Savet Evrope.

„Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa je zahvaljujući ovom projektu uspela da realizuje važne aktivnosti koje se odnose na angažovanje šest asistentkinja u nastavi za predmet Srpski kao nematernji jezik, u osnovnim školama u Preševu i Bujanovcu. Projekat je podržao i angažovanje ekspertkinje koja je radila sa Radnom grupom na izradi Plan integracije pripadnika albanske nacionalne manjine u javnom sektoru i državnim organima na lokalnom nivou, za period 2023 – 2026. godine“, naveo je na sastanku Upravnog odbora predstavnik Službe Koordinacionog tela Vlado Radulović.

Cilj projekta čija realizacija će se nastaviti i u narednom periodu je jačanje kapaciteta zainteresovanih strana za zaštitu i unapređenje prava nacionalnih manjina, zaštitu prava LGBTI osoba i borbu protiv govora mržnje.

Na sastanku su bili prisutni predstavnici državnih organa, nevladinih organizacija i Saveta Evrope.

Izvor: Služba Koordinacionog tela