Arhiva vesti
                   

PRODUŽENI BORAVAK U OSNOVNOJ ŠKOLI „BRANKO RADIČEVIĆ”

20. Mart 2017.

Bujanovac - Kao odgovor na potrebe zaposlenih roditelja ,  u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Bujanovcu  nastavljen je program produženog boravka za učenike prvog i drugog razreda.

Produženi boravak trenutno pohađa 33 učenika srpske i romske nacionalnosti.

„S obzirom da je 70% učenika prvog i drugog razreda iz marginalizovanih grupa, deca kojoj srpski jezik nije maternji i koja nemaju dovoljnu podršku i pomoć roditelja u savlađivanju nastavnih jedinica, dodatni rad i pomoć stručnih ljudi značajno utiče na njihovo postizanje boljih rezultata u školi,” kaže učiteljica Nataša Savić.

Od pratećih aktivnosti u pripremi je „Aprilijada“, koja će se održati povodom svetskog Dana šale, 31.marta.

„Deca će, kroz maske, pokazivati svoju duhovitu i kreativnu stranu, a očekujamo da se, pored dece iz boravka, uključe i nastavnici i učitelji sa ostalom decom iz osnovne škole „Branko Radičević“, dodala je Savić.

Za dnevni boravak dece u školi obezbeđen je prostor za višestruke aktivnosti: kompletno opremeljena, prostrana učionica koja obiluje didaktičkim materijalom, igračkama, društvenim igrama, televizorom i računarom, slikarskim materijalom, udobnim nameštajem predviđenim za odmor i rekreaciju.

Izrada domaćih zadataka se svakodnevno organizuje u određeno vreme. Po izmirenju školskih obaveza, slobodno vreme je osmišljeno prema individualnim afinitetima svakog deteta. Aktivnosti učenika u slobodno vreme  imaju prvenstvo rekreativno-zabavni i stvaralački karakter.

Izvor: Jugpres i Koordinaciono telo