Arhiva vesti
                   

PRIVREMENE MERE U MEDVEĐI

15. April 2015.

Medveđa – U Medveđi ni posle petog odlaganja nije održana dvedeset i peta sednica Skupštine opštine, čime su se stekli uslovi za njeno raspuštanje i uvođenje privremenih mera. 

Goran Ivanović, predsednik Skupštine opštine Medveđa, rekao je da je od 35 odbornika na sednici prisustvovalo samo njih petnaest. 

„Sednicu je bojkotovalo četvoro odbornika Grupe građana „Za Gornju Jablanicu – Slobodan Drašković“ i tri odbornika Partije za demokratsko delovanje (PDD), kao i odbornici opozicije“, rekao je Ivanović, koji je iz Grpe građana „Za Gornju Jablanicu – Slobodan Drašković. “

„Cilj svih njih, kao i odbornika opozicije, bio je uvođenje privremenih mera u opštini Medveđa“, rekao je Ivanović.

„Mislim da će uvođenje privremenih mera zaustaviti započete investicije. Imali smo puno bitnih odluka za funkcionisanje opštine, a krivicu za njeno nefunkcionisanje će snositi oni koji nisu hteli da dolaze na sednice.  Svi ćemo ići na naredne izbore, narod će oceniti ko koliko vredi, ko će koliko da dobije i ko će da formira vlast“, izjavio je Ivanović.

Dragiša Petrović, predsednik opštine Medveđa, je izjavio da je jedici cilj opozicije u Medveđi bio uvođenje privremenih mera.

„Mislim da je to za građanstvo veoma loše, jer su sada sve investicije pod znakom pitanja i mnogi projekti će biti izbrisani“, rekao je Petrović i dodao da se dovodi u pitanje i završetak infrastrukturnih projekata na putnoj mreži na teritoriji te opštine.

„Ona iznosi oko 330 kilometara puteva i uključuje i izgradnju vodovoda i asfaltiranje mahalskih puteva. Oko 80% sredstava predviđenih za te projekte će propasti.  Do sada je opredeljeno oko pedeset miliona dinara za izgradnju lokalnih puteva, a 20 miliona dinara od te invevsticije već ne možemo da realizujemo zbog nedonošenja odluke Skupštine opštine, zbog nedostatka kvoruma“, rekao je Petrović. 

Petrović je naveo da je „jedina svetla tačka” to što rudnik „Lece' potpisuje sporazum o aktiviranju, što znači bolje dane za 300 do 350 zaposlenih u tom rudniku.

Poslednja sednica Skupštine opštine Medveđa održana je 14. januara 2015. godine, kada je, uz prisustvo predstavnika OEBS-a, za predsednika Skupštine opštine izabran Goran Ivanović, a Dragiša Petrović za predsednika opštine, obojica iz Grupe građana „Za Gornju Jablanicu – Slobodan Drašković".

Privremene mere mogu da traju najviše 60 dana, a rok za održavanje lokalnih izbora, po isteku tog vremena, je od 45 do 60 dana.

Izvor: Beta, Južne vesti, Jugmedia  i Koordinaciono telo