Arhiva vesti
                   

PRIJAVLjIVANjE ZA POHAĐANjE OBUKE O SPREČAVANjU NASILjA NAD ŽENAMA SA INVALIDITETOM U REZIDENIJALNIM USTANOVAMA (ROK 7.12.2017)

23. Novembar 2017.

Inicijativa za prava osoba sa mentalnim invaliditetom MDRI-S poziva sve zainteresovane da se prijave za pohađanje dvodnevne obuke o sprečavanju nasilja nad ženama sa invaliditetom u rezidencijalnim ustanovama, koja će biti realizovana 14 i15. decembra 2017. godine u Beogradu.

Obuka je namenjena organizacijama civilnog društva koje rade na zaštiti žena od nasilja, promociji i zaštiti ljudskih prava, organizacijama i udruženjima osoba sa invaliditetom, pružaocima usluga osobama sa invaliditetom sa posebnim fokusom na devojčice i žene. Cilj obuke je da učesnici steknu više informacija i znanja o specifičnom položaju žena sa invaliditetom u rezidencijalnim i psihijatrijskim ustanovama, specifičnim oblicima nasilja nad njima i postojećim mehanizmima zaštite. Svrha obuke je da postojeći pružaoci usluga promisle o integrisanju pojedinih aspekata pružanja podrške ženama sa invaliditetom koje su preživele institucionalno nasilje.

Organizator pokriva troškove puta i smeštaja za učesnike van Beograda, kao i sve ostale troškove organizacije seminara. Moguće je da iz jedne organizacije obuci prisustvuju dve osobe, ukoliko organizacija proceni da je to potrebno radi unapređenja njenog daljeg rada u ovoj oblasti.

Svi zainteresovani za pohađanje obuke treba da popune kratki prijavni formular i pošalju ga na e-adresu mdri.serbia@gmail.com do 7. decembra 2017. godine. Svi detalji oko mesta održavanja seminara i putnih troškova, kao i tehničke informacije, će biti poslati nakon prijave. Program rada i prijavni formular možete preuzeti na https://www.mdri-s.org/saopstenja/dvodnevna-obuka-o-sprecavanju-nasilja-nad-zenama-sa-invaliditetom-u-rezidencijalnim-ustanovama/

Izvor: www.mdri-s.org i Koordinaciono telo