Arhiva vesti
                   

PRIJAVLjIVANjE STARTAPOVA ZA BIOSENSE ACCELERATOR (ROK: 1. SEPTEMBAR 2019)

21. Avgust 2019.

Još desetak dana su otvorene prijave za BioSense Accelerator koji je namenjen startapima iz poljoprivrednog sektora.

BioSense accelerator će biti realizovan od oktobra do decembra u okviru ANTARES projekta.

Ovaj program je namenjen domaćim tehnološko-inovativnim kompanijama, koje svoj rad baziraju u sektoru poljoprivrede i hrane.

BioSense Accelerator će kroz edukaciju, intenzivne treninge i lično mentorstvo, pružiti mogućnost domaćim IT preduzetnicima, startapima i malim preduzećima da kroz razvoj novih rešenja, kao i unapređenje postojećih, doprinesu digitalizaciji poljoprivrede.

Ovaj program ima za cilj da domaćim startapima obezbedi pristup i omogući rad sa vodećim ljudima u biznisu, kao i stručnjacima na tržišnom i tehnološkom polju.

U programu će učestovati deset startapa, koji će kroz nedeljne radionice, kao i kroz tematske nastupe i druga dešavanja, koja će držati stručnjaci i preduzetnici sa iskustvom, sticati iskustva i znanja koji će im omogućiti da testiraju održivost i izvodljivost svoje poslovne ideje i digitalnih rešenja.

Program će okupiti više od 20 mentora — eksperata iz zemlje i inostranstva, ljudi sa ekspertizom, iskustvom, kontaktima i idejama.

Pored mentorstva, timovi koji pokažu najviše spremnosti da razviju svoju poslovnu ideju, imaće i naučnu podršku Instituta BioSense u smislu prenošenja znanja, a po potrebi, biće im dostupna i naučno-istraživačka oprema Instituta BioSense, neophodna za razvoj digitalnih proizvoda.

Pravo učešća u BioSense Accelerator-u imaju startapi koji ispunjavaju sledeće uslove:

  • Imaju već oformljen tim, razrađenu ideju i jasan početni biznis plan.
  • Bave se razvojem i primenom inovacija i IT rešenja za poljoprivredu i prehrambeni sektor.
  • Rešavaju realan problem na tržištu tako što rade na unapređenju već postojećih rešenja ili digitalizaciji prethodnih analognih rešenja.

Svi zainteresovani startapi mogu da se prijave do 1. septembra popunjavanjem formulara na http://accelerator.biosense.rs/application/

Izvor: Poljosfera i Koordinaciono telo