Arhiva vesti
                   

PRIJAVLjIVANjE PENZIONERA ZA BESPLATAN BORAVAK U BANjAMA

13. Februar 2023.

Bujanovac – Beograd  – Penzioneri u Srbiji se mogu prijavljivati za besplatnu rehabilitaciju u banjama i lečilištima Srbije do 2. marta, saopšteno je iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Pravo na besplatnu rehabilitaciju imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i čija penzija iznosi do 37.809 dinara, a koji osim penzije nemaju druga lična primanja.

Pravo da se jave na oglas imaju i penzioneri koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i koji primaju penziju iz inostranstva, pod uslovom da zbir tih penzija iznosi do 37.809 dinara.

Prijave se podnose udruženjima, odnosno odborima korisnika penzija sa područja filijale gde penzioneri imaju prebivalište, a mogu se podneti i u najbližoj organizacionoj jedinici Fonda PIO, ukoliko penzioner u vreme podnošenja prijave boravi van svog mesta stanovanja.

Penzioneri sa Kosova i Metohije sa prebivalištem, odnosno boravištem van teritorije Kosova i Metohije, prijave treba da podnesu najbližoj filijali Fonda PIO.

Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.

Izvor: Bujanovačke, Služba Koordinacionog tela