Arhiva vesti
                   

PRIJAVI SE ZA MASTER I DOKTORSKE STUDIJE NA CEU

24. Decembar 2018.

Centralnoevropski univerzitet (CEU) u Budimpešti raspisao je konkurs za upis na master i doktorske studije sa stipendijom za školsku 2019/2020. godinu. Rok za prijavu je 31. januar 2019. godine. Dobra vest je da najveći broj primljenih studenata dobije neku vrstu stipendije, a procenat studenata koji su u prethodnoj školskoj godini dobili neki vid finansijske podrške je preko 85%.

Ukoliko ste zainteresovani za studije na CEU, popunite upitnik na http://sits.ceu.edu/urd/sits.urd/run/siw_ipp_lgn.login?process=siw_ipp_enq&code1=PROS&code2=&code4=IPR_UDF1=LAC-SER;IPR_UDF2=LAC.  Da biste konkurisali za neki od CEU programa, potrebno je dostaviti:

1. Uverenje o prethodno završenim osnovnim studijama tj. master studijama, ukoliko konkurišete za neki od programa na doktorskim studijama.

2. Dokaz o položenom testu engleskog;

3. Popunjenu onlajn prijavu;

4. Dva pisma preporuke;

5. Biografiju i dodatna dokumenta u zavisnosti od toga za koji departman konkurišete.

Dokumentaciju treba poslati najkasnije do 31. januara 2019. godine. Više o ovoj temi možete pronaći na  https://www.ceu.edu/node/13737.  Za određene CEU master programe nije obezbeđena finansijska pomoć, kao što su master program globalnih ekonomskih odnosa, poslovne analitike, master program u finansijama i master program za upravljanje tehnologijama i inovacijama.

Za više informacija u vezi sa dostupnim programima i departmanima možete pogledati na  https://www.ceu.edu/academics/schools-departments

Ukoliko želite da saznate više o procesu prijave, dostupnim programima i stipendijama, dođite u Beogradsku otvorenu školu (Masarikova 5/16) na individualne konsultacije, koje je potrebno zakazati slanjem poruke na imejl adresu akademsko.savetovanje@bos.rs  ili pozivom na broj 011 30 61 577.

Izvor: Portal Mladi i Koordinaciono telo