Arhiva vesti
                   

PRIJAVA ZA VAKCINACIJU PREKO PORTALA E-UPRAVE

14. Januar 2021.

Preševo, Bujanovac, Medveđa – Građani od ponedeljka mogu da se prijave za  vakcinisanje protiv korona virusa na portalu E-uprave.

U opisu usluge prijave za vakcinaciju, na portalu eUprava, se navodi  da građani „popunjavanjem upitnika i slanjem zahteva ne daju saglasnost za vakcinaciju, već isključivo iskazuju interesovanje“.

Nakon pokretanja usluge vakcinacije, popunjava se formular gde je potrebno navesti ime i prezime, jedinstveni matični broj, adresu elektronske pošte i broj telefona, kao i lokaciju (grad, opštinu) na kojoj građani žele da prime vakcinu.

Posle popunjavanja formulara, na imejl adresu i broj telefona građanima stiže obaveštenje da su „uspešno iskazali interesovanje za vakcinisanje protiv KOVID-a 19“.

Prilikom popunjavanja upitnika, građani imaju mogućnost izbora vakcina.

U prvoj opciji je ponuđen izbor bilo koje vakcine „za koju Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije potvrdi bezbednost, efikasnost i kvalitet, te izda dozvolu za njenu upotrebu“.

Druga opcija je izbor vakcine određenog proizvođača.

U ponudi su vakcina američko-nemačkog proizvođača Pfizer/BioNtech, ruski Sputnik V, kineski Sinopharm, britanska AstraZeneca i američka Moderna.

Može se izabrati jedno ili više polja, odnosno proizvođača vakcina.

Da biste se prijavili nije potrebno da budete registrovan korisnik portala e-Uprava.

Na sajtu e-Uprave otvorite tekst pod naslovom „Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv kovid-19“ na naslovnoj strani.

Na samom kraju teksta klinknite na link koji vas vodi na korak do prijave, potrebno je potom da kliknete na zeleno dugme na kome piše „Pokreni uslugu“, kojim ćete doći do mesta gde se podnosi zahtev.

Izvor: Bujanovačke i Kooridinaciono telo