Arhiva vesti
                   

PREZENTACIJE ZA POKRETANjE MALOG BIZNISA U OPŠTINI MEDVEĐA

19. April 2018.

Medveđa – Danas će se u u opštinskoj sali u Medveđi održati prezentacija Helpovog projekta podrške samozapošljavanju i preduzetništvu „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“.

Pomenuta prezentacija je samo prva u nizu, a naredne nedelje će prezentacije biti održane i u Sijarinskoj banji, Tularu i Lecu. Prezentacuje su otvorene za javnost i na njima mogu prisustvovati svi zainteresovani.

U okviru projekta u Medveđi planirana je podrška za najmanje 15 mikro biznisa, a realizaciju projektnih aktivnosti finansira Help putem donatorskih sredstava, uz učešće Opštine Medveđa, koja sufinansira podršku malim grantovima u iznosu od 14.400,00 evra.

Vrednost projektne komponente podrške dohodovnim aktivnostima u Medveđi iznosi 36 hiljade evra.

Projekat „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“, ukupne vrednosti od 2.975.000,00 evra, uz donatorsku podršku nemačke vlade, Help realizuje od aprila 2017. do kraja decembra 2018. godine.

Vrednost dela aktivnosti u Srbiji, za šest gradova i opština i tri ustanove za izvršenje krivičnih sankcija, iznosi 1.078.904,29 evra. Komponenta ekonomskog osnaživanja kroz podršku dohodovnim aktivnostima u Srbiji realizuje se u Medveđi, Leskovcu, Nišu, Svrljigu, Pirotu i Mionici.

Izvor: Info centar jug i Koordinaciono telo