Arhiva vesti
                   

PRESUŠILI IZVORI U OKOLINI BUJANOVCA

11. Juli 2012.

Bujanovac – Nekoliko sela uz granicu sa Makedonijom u opštini Bujanovac snabdeva se od početka jula iz cisterni jer su presušili izvori pijaće vode u tom kraju, izjavio je juče tehnički direktor gradskog javnog preduzeća „Komunalac” Sami Aliji.

Aliji je izjavio da se na teren svakodnevno upućuje jedna cisterna koja obilazi sela Sejace, Jablanica, Vogance, Gornji i Donji Starac i Brnjare, a juče su cisternu tražili i meštani sela u neposrednoj blizini Bujanovca, Božinjevac i Strukarske mahale u Velikom Trnovcu.

„Za sada uspevamo da snabdemo vodom sva mesta iz kojih se građani obraćaju opštini. U pitanju su seoska područja gde je voda potrebna i za stoku, koju iz cisterni prihvataju u veće rezervoare”, kazao je Aliji.

Prema njegovim rečima, za sada nema problema u vodosnabdevanju gradskog područja Bujanovca. Predsednik mesne zajednice Jablanica Novica Nastasijević izjavio je da to selo na obalama reke Pčinje, u blizini manastira Sveti Prohor Pčinjski, svake godine ostaje bez pijaće vode u letnjem periodu kada presušuje jedini izvor sa koga se meštani snabdevaju vodom.