Arhiva vesti
                   

PREMINUO PREDSEDNIK OPŠTINE MEDVEĐA SLOBODAN DRAŠKOVIĆ

24. Novembar 2014.

Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković iznenada je preminuo u nedelju popodne u svom rodnom selu Vrapče u 52. godini.

Prema još nepotvrđenim informacijama, Drašković je preminuo od posledica srčanog udara.

Slobodan Drašković je prvi put za predsednika opštine izabran 2002. godine, a sada mu je tekao peti mandat, koji je sa grupom građana dobio na poslednjim lokalnim izborima održanim 2012. godine. Za proteklih 14 godina izrastao u najkrupniju političku figuru opštine Medveđa posle Drugog svetskog rata.

Od decembra 2000. godine, Slobodan Drašković je bio najpre član, a potom i potpredsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa. Na tom mestu je dao neprocenjiv doprinos mirovnom procesu, a potom i ekonomskom razvoju opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.

U poslednja dva mandata Drašković je intenzivno radio na privrednom i ekonomskom jačanju opštine Medveđa. Zahvaljujući njegovim inicijativama, pokrenuta je proizvodnja u rudniku „Lece" a u opštini je otvoreno blizu hiljadu novih radnih mesta.

Drašković je za sobom ostavio suprugu i maloletnu ćerku.

Povodom ovog tragičnog događaja, Sednica Skupštine opštine Medveđa održaće se 24. novembra 2014. godine u sali Doma kulture u Medveđi sa početkom u 11 časova.

Kovčeg sa telom predsednika opštine Medveđa biće izložen u holu Doma kulture 24. novembra od 13. časova, dok će Komemorativna sednica biti održana 25. novembra u 10 časova, takođe u Domu kulture u Medveđi.

Predsednik Slobodan Drašković će biti sahranjen u utorak 25. novembra 2014. godine u 13 časova na groblju u rodnom selu Vrapce.

Knjiga žalosti biće izložena u holu Doma kulture.

Izvor: Tanjug i Koordinaciono telo