Arhiva vesti
                   

PREKO 300 UČENIKA OŠ „BRANKO RADIČEVIĆ“ TRČALO ZA POMOĆ DRUGARIMA

17. Oktobar 2019.

Bujanovac – Više od 300 đaka bujanovačke Osnovne škole „Branko Radičević“ trčalo je na gradskom stadionu u Bujanovcu „Trku za srećnije detinjstvo“ kako bi pomogli svojim školskim drugovima koji su u lošijoj materijalnoj situaciji.

Dečaci i devojčice, učenici svih razreda ove škole, izdvajali su po 50 dinara za kupon koji im je omogućavao učešće tradicionalnoj humanitarnoj akciji Crvenog krsta, u cilju prikupljanja humanitarne pomoći.

“Akciju svake godine organizuje Crveni krst Srbije u celoj zemlji i jedna je od najmasovnijih humanitarnih aktivnosti. Učešćem u samoj trci deca promovišu zdrav način života i, što je još važnije, pokazuju svoju humanost, jer se sva prikupljena sredstva od kupovine startnih brojeva, odnosno kupona, prosleđuju školi za poboljšanje socijalno-materijalnog standarda đaka kojima je to potrebno”, kaže Vlastimir Stojković iz bujanovačkog Crvenog krsta.

Anastasija Stajić, pobednica trke učenica sedmog razreda, rekla je da pobeđuje svake godine i da trči “da bi pomogla drugovima, ali i zato što je zabavno”.

Najbrži među sedmacima, Kevin Iseni, za trku se prijavio, kako je rekao, da “ispoštuje nastavnicu, pomogne drugarima i pokaže da je najbrži”.

“Ja nisam trčao da bih pobedio. Važno mi je bilo da učestvujem i tako pomognem drugima”, rekao nam je Mateja Stojanović, učenik šestog razreda.

“Trku za srećnije detinjstvo” bujanovački Crveni krst organizovao i u OŠ “Ali Bektaši” u selu Nesalce, gde je učestvovalo oko 100 učenika, a za svoje drugove i drugarice trčalo i 170 đaka iz OŠ “Vuk Karadžić” u Levosoju.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo