Arhiva vesti
                   

PREGOVORI STRANAKA SA JUGA SRBIJE

6. Februar 2014.

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, Zoran Stanković, izjavio je da očekuje da će do kraja nedelje lideri albanskih partija sa juga Srbije doneti odluku da li će izaći na vanredne parlamentarne izbore.

„Očekujem da oni do tada definitivno donesu odluku i izađu sa jedinstvenim stavom“, rekao je predsednik Koordinacionog tela i objasnio da je  narodni poslanik Riza Halimi  rekao da će sa svojom partijom izaći na izbore. Moja očekivanja su da će i ostali albanski lideri to učiniti u narednom periodu“, izjavio je Stanković.

Stanković je rekao da su svi domaći i međunarodni subjekti, kao i ministar spoljnih poslova Albanije i predsednik skupštine opštine Bujanovac, predložili da se izađe na izbore.

„Ako izađu u punom broju, oni mogu da imaju dva poslanička mesta, umesto jednog kojeg su do sada imali.Na taj način imaće priliku da se njihova reč više čuje, da donose odluke, predlažu zakone i aktivnije uzmu učešće u političkom životu ove zemlje. Prema tome, očekujem da će shvatiti da je u njihovom interesu da izađu na izbore“, istakao je Stanković i naglasio da se razgovori sa albanskim liderima svakodnevno vode o svim važnim pitanjima za nesmetano funkcionisanje ovih opština.

Izvor:  Koordinaciono telo