Arhiva vesti
                   

PREDSTAVNICI FIRME „BATA ENERDžI” U MEDVEĐI

24. Februar 2017.

Medveđa - Predstavnici firme „Bata Enerdžu” iz Niša posetili su opštinu Medveđa  i prezentovali svoje potrebe za izgradnju solarnih elektrana i nove fabrike peleta.

Kako je broj sunčanih sati u Medveđi veliki, našao se zajednički interes za pokretanje razgovora o postavljanju  krovnih i zemljanih solarnih panela. Pošto opština Medveđa  ima veliko šumsko bogatstvo, predstaavnici firme „Bata Enerdži” izrazili su interesovanje za postavljanje nove linije za proizvodnju peleta. Opština Medveđa će ozbiljno pristupiti daljim razgovorima jer država subvencioniše obnovljive izvore energije, a Medveđa je, zbog velikog broja sunčanih sati, veoma aktuelna.

„Prioritet opštine Medveđa je smanjenje nezaposlenosti, tako da su svi investitori dobrodošli. Današnji razgovor je poslužio za prezentaciju potencijala naše opštine koji su u ovoj grani privrede značajni. Definisali smo polje interesovanja i krećemo u konkretne razgovore“,  kazao je Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

U Medveđi uspešno radi solarna elektrana instalirana na krovu hale bivše fabrike „Termovent”, a postoje i veliki neiskorišćeni kapaciteti za razvoj ovog vida proizvodnje električne energije.

Izvor: Info centar Jug i Koordinaciono telo