Arhiva vesti
                   

PREDSEDNIK VUČIĆ: U MAJU I NOVEMBRU PO 30 EVRA PUNOLETNIM GRAĐANIMA, A PENZIONERIMA JOŠ 50 EVRA

28. Januar 2021.

Beograd - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je juče najavio realizaciju paketa ekonomskih mera vrednog 2,5 milijarde evra, među kojima su novčana davanja za sve punoletne građane i minimalne zarade za privredu.

Predsednik Vučić je na Radio-Televiziji Srbije (RTS) kazao da će svi građani moći da se prijave za 30 evra u maju, za isto toliko u novembru, a penzioneri će pored tih 60 evra dobiti još 50.

Rekao da je da će mikro, mala i srednja preduzeća dobiti tri puta po 50 odsto iznosa minimalne zarade i dodao da postoji dilema da li istu meru primeniti i za velika preduzeća.

Naveo je da će taj novac početi da se isplaćuje 1. aprila.

Predsednik Vučić je najavio da će sektoru prevoznika u šest navrata biti uplaćeno po 600 evra za svaki autobus „da mogu da opstanu, da sačuvaju svoj kapital“.

Najavio je da će država „proširiti garantnu šemu“ za još 500 miliona evra, kako bi se očuvala likvidnost privrednog sektora.

Na pitanje odakle novac za te mere, predsednik Vučić je odgovorio da su to „srpske pare, iz srpske kase, iz ozbiljne srpske države“.

Naglasio je da zbog tog ekonomskog paketa država neće imati probleme i dodao da javni dug Srbije neće preći 6,1 odsto.

„Držimo sve pod kontrolom, deci nećemo ostavljati dugove, a sve zavisi od našeg rasta“, rekao je on.

Izvor: Beta, Danas i Koordinaciono telo