Arhiva vesti
                   

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Milan Marković posetio Medveđu

7. Oktobar 2008.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu u Vladi Republike Srbije, Milan Marković posetio je danas opštinu Medveđa gde je razgovarao sa predsednikom te opštine Slobodanom Draškovićem o stanju i problemima u ovoj jedinici lokalne samouprave.
Predsednik Koordinacionog tela najavio je u najskorijem mogućem roku otvaranje odeljenja Beogradske poslovne škole u Medveđi. „Otvaranje ove ustanove pomoćiće razvoju juga Srbije jer će na ovom odeljenju moći da studiraju Srbi iz Medveđe i iz okoline i Albanci koji će predavanja moći da slušaju na albanskom jeziku. Studenti koji završe školovanje na ovom odeljenju dobijaće diplome Univerziteta u Beogradu“, rekao je predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu.
Kao jedan od pririteta Vlade Srbije i Koordinacionog tela za jug Srbije, predsednik tog tela istakao je i razvoj privrede. On je sa predsednikom opštine Medveđa Slobodanom Draškovićem razgovarao o stanju u privatizovanom rudniku „Lece“ u Medveđi i tom prilikom je najavio otvaranje oko dve stotine novih radnih mesta do kraja ove godine u tom rudniku.
Tokom dana, predsednik Koordinacionog tela Milan Marković održaće radne sastanke i sa predsednicima opština Bujanovac i Preševo, Šaipom Kamberijem i Naderom Sadikuom, kao i sa narodnim poslanikom Rizom Halimijem.