Arhiva vesti
                   

PREDSEDNIK KOORDINACIONOG TELA U POSETI BUJANOVCU

2. Septembar 2021.

Bujanovac – Beograd -  Jednonacionalna vlast u Bujanovcu je političko pitanje i nije u nadležnosti Koordinacionog tela, poručio je, nakon sastanka sa političkim liderima Srba, predsednik ovog tela Zoran Stanković.

„Razgovarali smo o novcu iz Koordinacionog tela namenjenom za projekte u srpskim sredinama“, kaže Stanković.

Od nešto više od 100 miliona dinara, koliko je Koordinaciono telo ukupno izdvojilo za Opštinu Bujanovac u ovoj godini, za srpske sredine je predviđeno 38 miliona dinara.

„Razgovarali smo o tome da ta sredstva moraju da budu upotrebljena onako kako je predviđeno budžetom. Dakle, za projekte vodosnabdevanja u Žbevcu i drugim selima, kanalizacione mreže, učeničke stipendije i putne troškove za decu“, rekao je Stanković.

Po njegovim rečima, Koordinaciono telo rešava životne, konkretne  probleme građana i ne bavi se politikom.

„Jadnonacionalna vlast u Bujanovcu je političko pitanje i to neka rešavaju oni koji su nadležni za to, koji odlučuju i dogovaraju se“, kazao je Stanković.

Cilj Koordinacionog tela, naglasio je on, jeste da srpska zajednica bude zadovoljna radom lokalne samouprave, a kako će vlast biti organizovana je na političkim činiocima.

Narodni poslanik i šef SNS-a u Bujanovcu, Nenad Mitrović, koji je prisustvovao sastanku, rekao je da se razgovaralo i o aktuelnoj političkoj situaciji i „svealbanskoj“ vladajućoj većini u opštini. On je imao primedbe na diskriminatorski odnos opštine prema srpskoj zajednici i od Koordinacionog tela zatražio pomoć u rešavanju tog problema.

Mitrović je ocenio da se realizacija nekih projekata u srpskim sredinama odvija usporeno i da će razgovori biti nastavljeni, sa ciljem da se ono što je planirano završi do kraja godine.

Osim Mitrovića, sa šefom Koordinacionog tela razgovarali su i Stojanča Arsić i Božidar Anđelković, predstavnici lokalnog odbora SPS-a, i Miodrag Milković i Boban Pavlović, čije stranke su deo koalicije okupljene oko SNS.

Nakon sastanka, predsednik Koordinacionog tela, Zoran Stanković, obišao je dve  bujanovačke ustanove kojima su uručene jednokratne pomoći, Dom Zdravlja Bujanovac i Predškolsku ustanovu „Naša radost“.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo