Arhiva vesti
                   

POZIV ZA UČEŠĆE NA OBUCI ZA PRAĆENjE REFORME PRAVOSUĐA (ROK: 8. DECEMBAR 2019. GODINE)

5. Decembar 2019.

Fondacija za otvoreno društvo, Srbija i Odbor za ljudska prava Niš su raspisali javni poziv za Obuku za praćenje reforme pravosuđa.

Konkurs je otvoren do 8. decembra 2019. godine.

Obuka je sastavni deo projekta ,,Jačanje kapaciteta za vladavinu prava – jug Srbije”, koji se realizuje na teritoriji juga Srbije i sledećih gradova: Niša, Leskovca, Vranja i Pirota.

Glavni cilj obuke je unapređenje postojećih i izgradnja novih kapaciteta za praćenje i angažman u oblasti vladavine prava, sa naročitim fokusom na reformu pravosuđa.

Na konkurs mogu da se prijave studenti završnih godina pravnog fakulteta i žurnalistike (komunikologije), novinari, aktivisti organizacija civilnog društva, sudski, tužilački i advokatski pripravnici i pomoćnici iz gradova sa juga Srbije, odnosno iz gradova Nišavskog, Pčinjskog i Jablaničkog okruga. Kandidati mlađi od 30 godina će imati prednost. Broj polaznika je ograničen, te će samo polaznici koji budu pozvani na intervju ući u uži izbor.

Obuka će započeti 16. januara 2020. godine i trajaće tri meseca. Predavanja će se organizovati jednom nedeljno – četvrtkom u vremenu od 17 do 19.30 časova, u prostorijama Odbora za ljudska prava Niš u Tržno poslovnom centru Kalča, i biće ih ukupno 16. Obuka je besplatna i polaznicima koji nisu iz Niša će biti refundirani putni troškovi u visini povratne autobuske karte ili računa za gorivo.

Dodatne informacije o obuci možete da dobijete slanjem i-mejla na obuka@chrin.org.rs     ili pozivanjem sledećih brojeva: 018/526 232 i 069/4466982.

Detaljnije informacije o samom programu i načinu prijavljivanja se nalaze na sajtu Odbora za ljudska prava Niš (https://chrin.org.rs/projekti/jacanje-kapaciteta-za-vladavinu-prava-jug-srbije-konkurs/).

Izvor: Odbor za ljudska prava Niš i Koordinaciono telo