Arhiva vesti
                   

POZIV ZA OBUKU U BERLINU I BUKUREŠTU

27. Januar 2016.

Berlin - Učestvuj u projektu o rušenju zidova podele u Evropi koji uključuje dva seminara, od kojih se prvi održava u Berlinu (od 4. do 12. marta 2016. godine)  a drugi u Bukureštu (od 5. do 12. septembra 2016. godine). Projekat uključuje i period prakse za novo naučene neformalne pristupe a namenjen je trenerim i osobama koje rade sa mladim ljudima.

Na seminarima će se učiti i razgovarati o, kao i procenjivati, veliki broj neformalnih pristupa bavljenju istorijom istoka i zapada Evrope, kao i njenim sadašnim posledicama. Razmišljanje o istoriji Evrope i još uvek postojećim stereotipima o „istoku“ i „zapadu“ Evrope je važan deo političkog obrazovanja  koji doprinosi  mirnoj Evropi u budućnosti. Učesnici će dobiti i informacije o reviziji istorije DDR Nemačke  i komunističkog doba u Rumuniji. Obe obuke uključuju aktivnosti kao što su to izleti do istorijskih spomen-mesta, razgovori sa svedocima istorijskih zbivanja  i isprobavanje kreativnih i umetničkih metoda, kao što je to slikanje na ulici.

Jezik komunikacije tokom obuka će biti engleski, dok će hrana biti vegetarijanska.

Troškove putovanja, smeštaja, javniogprevoza, hrane i programa pokriva programa EU Erasmus +. Jedini trošak učesnika seminara je kotizacija od 100 evra (za obe obuke).

Važno je učestvovati na obe obuke; nije moguće konkurisati samo za jednu od njih.

Na seminaru će učestvovati polaznici iz Italije, Rumunije, Litvanije, Holandije, Srbije i Nemačke.

Da biste se prijavili za učešće u ovom projektu, potrebno je da popunite onlajn formular na http://solarev.org/en/online-application/

Dodatne informacije o seminaru možete pronaći na flyer_east-west_trainings

Idealno bi bilo da se zainteresovane osobe prijave do 1. februara 2016. godine.

Izvor: Nemačka organizacoja Solar e.V i Koordinaciuono telo