Arhiva vesti
                   

POZIV ZA MEDIJE - STANOVI ZA INTERNO RASELjENE I SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE U MEDVEĐI

6. Juli 2010.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Milan Marković, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Vensan Dežer, ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić  i predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković otvoriće stambenu zgradu i predati ključeve osam stanova raseljenim i socijalno ugroženim porodicama, u četvrtak 08. jula s početkom u 13,30 časova.

Svečanoj predaji ključeva prisustvovaće i komesar za izbeglice Vladimir Cucić i  regionalni direktor ASB-a za jugoistočnu Evropu Elmar Bojadžić.

Predsednik Koordinacionog tela Milan Marković uručiće i računare dvema porodicama sa decom sa posebnim potrebama, i jedan računar Dnevnom boravku za stara lica.

Izgradnju stanova u Medveđi finansirala je Evropska unija sa 140,000 evra u okviru programa nemačke nevladine organizacije ASB.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu učestvovalo je sa 2 miliona dinara za priključenje na distributivni energetski sistem objekta i Dnevnog boravka za stara lica, a Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa učestvovalo je sa 1,2 miliona dinara za opremanje enterijera Dnevnog boravka za stara lica.

Program posete:

13.30–14.00 predaja ključeva i ugovora korisničkim porodicama i zvanično otvaranje stambenog objekta;

14.00–14.30 izjave za štampu u stambenoj zgradi:

-gradonačelnik Medveđe Slobodan Drašković,

-šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer,

-ministar i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Milan Marković,

-ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić,

-komesar za izbeglice Vladimir Cucić,

-regionalni direktor za ASB-a za jugoistočnu Evropu Elmir Bojadžić;
15.00 poseta Dnevnom boravku za stara lica u Medveđi gde će predsednik Koordinacionog tela Milan Marković uručiti računar.