Arhiva vesti
                   

POZIV ZA DIJALOG MLADIH IZ RAZLIČITIH NACIONALNIH ZAJEDNICA (ROK: 20. SEPTEMBAR 2019)

29. Avgust 2019.

U okviru projekta „Regionalna inicijativa mladih za integraciju“, čiji je cilj uspostavljanje dugoročne platforme za dijalog, akademska inicijativa „Forum 10“je objavila poziv namenjen mladima iz dva regiona, Sandžaka i juga Srbije. 

Koordinator projekta je istakao da je ideja projekta da okupi novu generaciju mladih ljudi koji dolaze iz različitih zajednica koji će kroz dijalog iznijeti svoje stavove o aktuelnim problemima sa kojima se suočavaju njihove zajednice.

„Cilj projekta je da doprinese podsticanju dijaloga, pre svega među mladim ljudima koji su društveno aktivni u oba regiona, o tome kako oni vide probleme sa kojima se suočavaju oba regiona u ovom trenutku. Tu pre svega mislim na probleme koje imaju nacionalne manjine koje žive u tim regionima, “, istakao Teo Taraniš

Projekat „Regionalna inicijativa mladih za integraciju“podrazumeva organizaciju po dva trodnevna foruma u oba regiona u periodu od oktobra 2019. do januara 2020. godine.

Zaključci i preporuke koji nastanu kao rezultat dijaloga će biti predstavljeni na završnoj konferenciji koja će biti održana u februaru 2020. godine u Novom Pazaru. Stavovi i mišljenja mladih učesnika u projektu o ključnim temama kojima se projekat bavi u javnost će biti plasirani kroz kampanju na internetu i društvenim mrežama.

Poziv za učešće u projektu je otvoren za:

-  20 mladih pripadnika srpske i bošnjačke nacionalne zajednice iz Sandžaka/jugozapadne Srbije (Novi Pazar, Tutin, Sjenica, Prijepolje, Priboj i Nova Varoš), i

- 20 mladih pripadnika srpske, albanske i romske nacionalne zajednice sa juga Srbije (Preševo, Bujanovac i Medveđa)

Program je namenjen studentima diplomskih/postdiplomskih studija, mladim aktivistima političkih stranaka, aktivistima organizacija civilnog društva i novinarima.

Prijavljivanje za učešće u projektu vrši se popunjavanjem formulara za prijavu koji se nalazi na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-f0bOpQT0oh5COkO0OErKak8gxw9EFgDE3uTsbQLR-WAiSQ/viewform najkasnije do 20. septembra 2019. godine.

Kandidati koji budu odabrani za učešće u projektu će o tome biti obavešteni najkasnije do 27. septembra 2019. godine.

Odabranim kandidatima će biti pokriveni svi troškovi učešća, uključujući prevoz, smeštaj, hranu i potrebne materijale.

Za sve dodatne informacije možete da pošaljete i-mejl na rimi@forum10.org.rs. Kontakt osoba je Teo Taraniš.

Projekat „Regionalna inicijativa mladih za integraciju“podržava Fondacija za otvoreno društvo, Srbija.

Izvor: Građanske inicijative i Koordinaciono telo