Arhiva vesti
                   

POZIV PENZIONERIMA DA SE JAVE ZA ODLAZAK NA BESPLATANU 10-DNEVNU REHABILITACIJU U JEDNOJ OD 24 BANjE

8. April 2015.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje pozvao je penzionere čije su penzije niže od 23.159 dinara da se jave za odlazak na besplatanu 10-dnevnu rehabilitaciju u jednoj od 24 banje.

Prijava traje do 15. aprila. Pravo da se jave na raspisan konkurs imaju penzioneri iz kategorije zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednici, a prijave se podnose opštinskim organizacijama penzionera, prema mestu prebivališta, saopštio je Fond PIO.

Uslov je i da penzioneri nemaju druga lična primanja i da nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina, a za poljoprivrednike je potrebno i najmanje deset godina „poljoprivrednog” staža osiguranja. Uz prijavu se prilaže i penzijski ček za januar ili februar 2015. godine, dokaz o visini penzije ostvarene po međunarodnim ugovorima (izvod banke ili potvrda inostranog nosioca socijalnog osiguranja), fotokopija lične karte, postojeća medicinska dokumentacija i potpisana izjava (na propisanom obrascu prijave) o drugim ličnim primanjima, kao i da u poslednjih pet godina nisu koristili rehabilitaciju o trošku Fonda.

Besplatan boravak uključuje i lekarski pregled, terapiju, kao i troškove prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda.

Izvor: RTV Ritam i Koordinaciono telo