Arhiva vesti
                   

POZIV NEFORMALNIM GRUPAMA ZA UČEŠĆE U PROGRAMU „SNAŽNO ZELENO“(ROK: DO UTROŠKA SREDSTAVA U FONDU)

24. Februar 2021.

Otvoren je drugi krug Programa podrške neformalnim grupama „Snažno zeleno“, koji se realizuje u okviru projekta „Zeleni inkubator“. U okviru Programa, neformalne grupe iz cele Srbije će imati priliku da sprovedu svoje ideje i projekte u delo i tako naprave pozitivnu promenu u društvu. Ovaj program nastoji da finansijski pomogne različitim neformalnim grupama da se aktiviraju u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja lokalnih zajednica.

Neformalne grupe podrazumevaju grupe od najmanje pet osoba, koje nisu registrovana organizacija, ali imaju zajednički cilj i zvaničnog predstavnika ili predstavnicu grupe. Neki od projekata za koje će biti dodeljivani grantovi podrazumevaju kampanje, javne manifestacije, radionice, ulične akcije, marketinške aktivnosti, kreiranje akcionih planova i projekata, pravnu zaštitu, pa čak i ambicioznije projekte poput izgradnje ili obnove zelenih infrastruktura manje površine.

Ovo nije konačan spisak aktivnosti – slobodni ste da budete kreativni sve dok plan vaše grupe unapređuje stanje životne sredine u lokalnoj zajednici. Prijave možete slati od 4. februara, a konkurs je otvoren do utroška sredstava u fondu. Ove godine će biti podržano najmanje 20 neformalnih grupa, a odabir projekata će vršiti evaluaciona komisija četiri puta godišnje.

Detaljnije informacije o uslovima učešća, obrasce za prijavu, kao i adresu za sva pitanja, pronaći ćete na stranici programa Snažno zeleno https://www.mis.org.rs/zivotna-sredina/program-snazno-zeleno/

Pozivu namenjenom organizacijama civilnog društva možete pristupiti  na http://www.bos.rs/rs/vesti/21/2021/02/03/snazno-zeleno--program-podrske-civilnom-drustvu-za-zastitu-zivotne-sredine-i-odrzivi-razvoj-zajednica.html

Program „Snažno zeleno“ je deo projekta „Zeleni inkubator – razvoj kompetentnog civilnog društva za podršku implementaciji pravnih tekovina EU o životnoj sredini”. Ovaj projekat Mladi istraživači sprovode do 2022. godine u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom i Inženjerima zaštite životne sredine.

Izvor: Mladi istraživači Srbije i Koordinaciono telo