Arhiva vesti
                   

POZIV NA TRENING „INSTITUCIJA OMBUDSMANA I PISANjE PRITUŽBI“U NIŠU

14. Decembar 2018.

Beograd - Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) pozva sve zainteresovane aktiviste, predstavnike medija, studente političkih i pravnih nauka, kao i širu javnost iz Niša i okolnih gradova, na jednodnevni trening „Institucija Ombudsmana i pisanje pritužbi“, koji će se održati 21. decembra 2018. godine u Nišu.

Trening je namenjen osnaživanju institucije Zaštitnika građana kroz upoznavanje učesnika sa pravima građana, kao i radom institucije Zaštitinika građana. Učesnici će nakon treninga biti obučeni da valjano pišu pritužbe Zaštitniku građana kako bi na taj način mogli da štite prava koja su im pravnim okvirom zagarantovana.

Trening u Nišu, koji je i prvi u nizu obuka, realizuje se u okviru projekta „Promocija i monitoring rada istitucije Ombudsmana u Srbiji“, koji uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava.

Prijave možete poslati preko sledećeg linka:: https://goo.gl/forms/zHni6zhfuHnqQCZt1

Prijave traju do 14. decembra, a odabrani učesnici će biti kontaktirani najkasnije do 17. decembra. Troškove puta za učesnike van Niša pokriva organizator treninga.

Za dodatne informacije u vezi sa treningom, možete se obratiti na e-mail adresu uros@yihr.org  ili na broj telefona 0637860110.   

Izvor: Građanske inicijative i Koordinaciono telo