Arhiva vesti
                   

POZIV DESKA KREATIVNA EVROPA SRBIJA ZA UČEŠĆE U PROGRAMU IN - HOUSE OBUKE U KULTURI (ROK: 10. AVGUST 2020)

24. Juli 2020.

Desk Kreativna Evropa Srbija poziva sve ustanove kulture i organizacije civilnog društva da podnesu predloge za učešće u programu in-house obuke, koja podrazumeva direktan rad sa timom javne ustanove ili udruženja građana koje se prijavljuje.

Obuka se odnosi na sledeće teme u oblasti kulture:

– negovanje programske izvrsnosti – novi programski formati, alati i teme;

– diversifikacija izvora finansiranja i finansijsko upravljanje projektima;

– razvoj kadrova i partnerstava kroz interresorno i intersektorsko povezivanje, umrežavanje i koprodukcije;

– razvoj ustanove/organizacije kroz međunarodnu saradnju i evropske projekte;

– „filozofija” i koncepti evropske saradnje.

U okviru javnog poziva će biti odabrane minimum tri ustanove kulture ili organizacije civilnog društva, a obuka će biti realizovana do kraja 2020. godine. Obuka će se organizovati prema epidemiološkim preporukama i u skladu sa merama zaštite od virusa Kovid 19.

Cilj javnog poziva je podizanje programsko-organizacionih kapaciteta ustanova i organizacija koje planiraju učešće u programu Kreativna Evropa, kao i pospešivanje održivosti, uspešnosti i programske izvrsnosti projekata koje realizuju.

Pravo učešća u programu obuka imaju ustanove kulture i organizacije civilnog društva koje ispunjavaju sledeće kriterijume:

1) da nemaju značajnog iskustva u realizaciji projekata u kulturi koji su podržani sredstvima Evropske unije;

2) da zapošljavaju/ angažuju neke od različitih kadrovskih profila neophodnih za realizaciju projekta (programski urednici, rukovodioci, organizatori/ producenti/ menadžeri, stručnjaci za odnose s javnošću, ekonomisti, pravnici, itd.)

3) potencijal za uspešnu realizaciju projektne ideje ili opis problema sa kojima se ustanova/ organizacija susreće u svom radu.

Podnosioci prijave obavezno dostavljaju sledeću potrebnu dokumentaciju u elektronskoj formi na adresu kreativnaevropa@kultura.gov.rs:

1) pismo prijave na javni poziv (u slobodnoj formi, do 500 reči) sa naznakom teme na koju se prijava primarno odnosi;

2) opis projektne ideje ili opis problema sa kojima se ustanova/ organizacija susreće u svom radu a na čemu bi se zasnivao program obuke (u slobodnoj formi, do 500 reči);

3) podatke o podnosiocu prijave (“lična karta” ustanove kulture/ organizacije civilnog društva, broj i struktura angažovanih lica, spisak domaćih i međunarodnih projekata i dr.)

Prijave je se podnose do 10. avgusta 2020.

Dodatne informacije  o programima Kreativne Evrope su dostupne na  kultura.kreativnaevropa.rs.

Izvor: SEEcult.org i Koordinaciono telo