Arhiva vesti
                   

POSTIGNUT DOGOVOR O RASPODELI TRANSFERNIH SREDSTAVA OPŠTINAMA PREŠEVO, BUJNOVAC I MEDVEĐA

27. Februar 2017.

Beograd - Na drugoj sednici Predseništva Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, koja je održana u petak, 24. septembra u Palati Srbija, postignut je dogovor o raspodeli transfernih sredstava opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa po planu budžeta za 2017. godinu.

Opštini Bujanovac pripalo je 117.344.250 dinara, opštini Preševo 106.913.000, a opštini Medveđa 36. 507.000 dinara.

Ovogodišnji budžet Koordinacionog tela, namenjen opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa veći je za 5,2 miliona dinara u odnosu na 2016. godinu.

Sednici Predsedništva prisustvovali su Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela, Sima Gazikalović, potpredsednik Koordinacionog tela, Danijela Nenadić, direktorka Službe Koodinacionog tela, predsednici opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, Šćiprim Arifi, Šaip Kamberi i Nebojša Arsić,  Ardita Sinani, Jonuz Musliju i Milisav Miletić, predsednici Skupština opština Preševa, Bujanovca, i Medveđe, i narodni poslanik Fatmir Hasani.

Sednici su u svojstvu posmatrača prisustvovati i predstavnici Delegacije Evropske unije u Srbiji, Misije OEBS u Srbiji i ambasada Velike Britanije i Sjedinjenih američkih država u Srbiji.   

Izvor: Koordinaciono telo