Arhiva vesti
                   

POSTAVLjENE „KLUPICE PRIJATELjSTVA“U BUJANOVCU

17. April 2014.

Bujanovac – Na šetalištu ispred Doma kulture u Bujanovcu postavljene su simbolično nazvane „klupice prijateljstva“. Reč je o akciji koja se sprovodi kao deo kampanje „mi-tu“. Postavljanje klupica pratio je performans u organizaciji  Civilnog Resurs Centra iz Bujanovca. Postavljene klupice su zamišljene za okupljanje mladih svih nacionalnih manjina.

Kampanja „mi-tu“ se realizuje u okviru projekta “Izjednači me!”, koji je započet u aprilu 2013. godine, a traje godinu dana na teritoriji opština Preševo, Bujanovac, Vranje i Vladičin Han. Cilj projekta je senziblizacija društva u četiri opštine na jugu Srbije o važnosti poštovanja prava manjina, borbe protiv diskriminacije i inkluzije. Projekat se bavi manjinskim grupama koje su najdiskriminisanije na jugu Srbije, a koje uključuju etničke manjine (albansku i romsku), žene, LGBT populaciju i osobe sa invaliditetom.

Projekat „Izjednači me!“, pored javne kampanje, obuhvata i edukaciju mladih za aktivno delovanje kroz novinarstvo i aktivizam, kao i formiranje i rad lokalnih i regionalnih timova profesionalaca/ki iz institucija i organizacija koje se bave manjinama.

Projekat “Izjednači me!” realizuje udruženje „Generator“, uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji, a kroz program EIDHR.

Izvor: Koordinaciono telo