Arhiva vesti
                   

POSLANICI OBIŠLI BAZU „JUG“ KOD BUJANOVCA

17. Oktobar 2014.

Članovi Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije obišli su pripadnike Vojske Srbije u bazi „Jug“ i u razgovoru sa njima pozitvno su ocenili visok nivo profesionalnosti i posvećenosti obavljanju zadataka i ostvarivanju ciljeva u okviru vizije i misije te baze.

Posebno su istakli, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, sve značajnije uključivanje žena u Vojsku Srbije i bezbednosni sistem uopšte.

Ova poseta planirana je kao jedna od aktivnosti u sklopu nadzorne funkcije skupštine nad Vojskom Srbije i sistemom odbrane u celini. Članovima odbora prezentovane su obaveze i zadaci Četvrte brigade Kopnene vojske i aktivnosti na izgradnji baze „Jug“ u regionalni centar za obuku jedinica za učešće u mirovnim operacijma i centar Partnerstva za mir.

Članovi odbora koji su posetili bazu istakli su da je, osim izgradnje optimalnog zakonodavnog okvira, od izuzetnog značaja neposredno upoznavanje sa uslovima života i rada u jedinicama Vojske Srbije.

Tokom posete, članovi odbora su obišli objekte baze „Jug“, kao i poligon za taktičku obuku „Borovac“, gde se jedinica Vojske Srbije priprema za učešće u mirovnoj misiji Ujedinjenih nacija u Libanu.

U delegaciji odbora bili su poslanici Marija Obradović, predsednik odbora Marko Đurišić, Miloš Tošanić, Dragan Šutanovac i Nenad Nikolić, članovi odbora, kao i Dubravka Filipovski, Stefana Miladinović i Aleksandar Jablanović, zamenici članova odbora.

Delegaciju odbora dočekali su general major Slavoljub Janićijević, zamenik komandanta Združene operativne komande Generalštaba Vojske Srbije, pukovnik Zoran Nasković, zamenik komandanta Četvrte brigade Kopnene vojske i potpukovnik Budimir Pešić, zamenik komandanta 41. pešadijskog bataljona Četvrte brigade Kopnene Vojske.

Izvor: Tanjug i Koordinaciono telo