Arhiva vesti
                   

POSETA PREDSEDNIKA KOORDINACIONOG TELA ZORANA STANKOVIĆA OPŠTINI MEDVEĐA

25. Septembar 2013.

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike  Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoran Stanković, sastao se juče sa rukovodstvom opštine Medveđa, a glavna tema razgovora bila je razvoj privrednih aktivnosti u ovoj opštini. S tim u vezi, Stanković je istakao da je  završen konkurs za dodelu bespovratnih sredstava malim i srednjim preuzećima kojim se podstiče razvoj preduzetništva u opštini Medveđa, da su odobrena sredstva od 12 miliona dinara kao i da će preduzetnici iz te opštine dobiti novac posle završenog roka za žalbu, koji bi trebalo da istekne za 8 dana.

Predsednik Koordinacionog tela je takođe rekao da bi trebalo aktivirati pravac Mutivode, nedaleko od Medveđe, i da bi on trebalo da dobije status kao što ga imaju prelazi Končulj i Merdare. Stanković je spomenuo i potrebu da se ponovo raspiše popis stanovništva na ovim područjima kako bi se dobila jasnija slika o tome koliko Albanaca živi na teritoriji opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.  

Stanković je razgovarao i sa predstavnicima odborničkih grupa u Skupštini opštine Medveđa, a zatim je obišao i selo Gajtan u opštini Medveđa, gde je razgovarao o izgradnji puta koji bi povezao  opštinu Medveđa sa Kuršumlijom, odnosno Jablanički i Topločki okrug. On je tom prilikom obećao meštanima pomoć nadležnih u izgradnji puteva koji su neophodni ovom kraju. Meštani ovog najrazuđenijeg sela na tom području apelovali su na Koordinaciono telo i Vladu Srbije da im pomognu i izgrade put do Prolom banje i mahalske puteve u samom selu.

"Nama ovde  najviše trebaju putevi, jer su u katastrofalnom stanju. Moramo da uradimo oko 15 kilometara  makadamskih puteva. Mi smo nešto počeli da radimo sa opštinom, uradili smo jedan deo na putu od osam kilometara, međutim, to treba da se dovrši, da bi bilo trajno“, rekao je predsednik mesne zajednice Gajtan Stevan Žugić.

Predsednik Koordinacionog tela je tokom razgovora sa meštanima ocenio da bi trebalo graditi puteve kako bi se stvorili uslovi za privredna ulaganja na tom području.

"Postoje planovi lokalne samouprave za popravku infrastrukture i ja sam im rekao da ćemo mi pomoći zajedno sa nadležnim ministarstvima, imajući u vidu značaj ovog područja. Infrastruktura je neophodna i za investiciona ulaganja. U narednom periodu napravićemo idejne projekte po njihovom planu i programu i nadam se da ćemo naredne godine rešiti ovaj gorući problem“, izjavio je Stanković.

Nakon razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave, stranaka i posete Gajtanu, Zoran Stanković je u Medveđi prošetao nedavno obnovljenim trgom gde je razgovarao sa meštanima.

Izvor: Koordinaciono telo