Arhiva vesti
                   

POSETA NOVOSADSKIH ĐAKA VRŠNjACIMA IZ PREŠEVA I BUJANOVCA

26. Oktobar 2016.

Preševo – Bujanovac –   Po osmoro đaka  OŠ „Petefi Šandor“ iz Novog Sada i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Đurđeva sa svojim nastavnicima uzvratili su posetu vršnjacima iz Preševa i Bujanovca. Oni su  se od 23. do 25. oktobra družili sa đacima škola „Ibrahim Keljmendi“ i OŠ „Seljami Halači“ iz Preševa kao i škola „Naim Frašeri“ i „Muharem Kadriu“ iz Bujanovca.

Domaćini su svojim vršnjacima organizovali bogat kulturno-umetnički program a u okviru posete imali su i kreativne radionice. Đaci iz Novog Sada su posetili i Odeljenje Ekonomskog fakuletta iz Subotice u Bujanovcu.

 

Krajem maja ove godine, učenici spomenutih škola iz Preševa i Bujanovca, boravili su u Novom Sadu, kada su imali priliku da posete škole Jovan Jovanović Zmaj i Petefi Šandor a pored toga su imali prilike da posete znamenite lokalitete Novog Sada i da upoznaju grad.

Poseta je organizovana  u okviru projekta „ Primena preporuka za unapređivanje nastave i učenja srpskog kao nematernjeg jezika u osnovnim školama u Preševu, Bujanovcu i Medveđi. Nosioci projekta su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Koordinaciono telo a aktivnosti se realizuju uz podršku Ambasade Velike Britanije u Beogradu.

Izvor: Koordinaciono telo