Arhiva vesti
                   

PONOVO RADE FAKULTETI U MEDVEĐI

22. Decembar 2015.

Medveđa - Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić izjavio je da su odeljenja Pravnog i Ekonomskog fakulteta iz Niša u Medveđi nastavila sa radom i ove godine i da je, posle dogovora sa Ministarstvom prosvete, pre dvadesetak dana počela nastava.

„Ove godine nisu upisani brucoši pošto Ministarstvo prosvete nije dalo akreditaciju odeljenjima u Medveđi, ali zato studenti druge, treće i četvrte godine normalno pohađaju nastavu i mogu da polažu ispite,“ rekao je Arsić.

Nije bez značaja za siromašnu Medveđu i novac koji studenti ovde ostavljaju, objasnio je on i dodao da mnogo znači i samo prisustvo mladih ljudi u opštini koja beleži iseljavanje stanovništva.

Ministarstvo prosvete snosi troškove rada dva fakulteta, a opština obezbeđuje prevoz za profesore iz Niša i prevodioce albanskog jezika.

Na fakultetu u Medveđi je organizovana multietnička nastava.

Fakultet je otvoren 12.oktobra 2009.godine   kao prva multietnička viskoškolska ustanova u ovom delu Srbiji sa idejom da rad ova dva odelenja niških fakulteta pomogne oporavak Medveđe  koja spada u najsiromašnije opštine u Srbiji.

Izvor: FoNet i Koordinaciono telo