Arhiva vesti
                   

POKRENI SE ZA POSAO 18.11.2016.

18. Novembar 2016.

Konkurs za novi, osmi, ciklus nacionalnog donatorskog programa „Pokreni se za posao“, koji sprovodi NVO Eneka, uz podršku kompanije „Filip Moris” u Srbiji, otvoren je 25. oktobra i trajaće do 31. januara naredne godine. Program ima za cilj da podrži pokretanje i unapređenje malih i porodičnih preduzeća širom Srbije.

Programom „Pokreni se za posao“, 100 novih preduzetnika će ove godine dobiti bespovratna sredstva za kupovinu opreme neophodne za pokretanje ili unapređenje sopstvenog biznisa. Osim toga, korisnicima će na raspolaganju biti veliki broj obuka, kao i savetodavna pomoć ekonomskih stručnjaka, koji će ih uputiti u osnove malog preduzetništva.

Program obezbeđuje bespovratna sredstva u iznosu do 250.000 dinara u vidu opreme neophodne za pokretanje ili unapređenje preduzetničke delatnosti, poslovne i stručne obuke i stalnu savetodavnu pomoć od strane ekonomskih stručnjaka.

Program„Pokreni se za posao“ namenjen je osobama sa dobrom poslovnom idejom, odnosno onima koje krasi preduzetnički duh, ali kojima zbog socijalnog statusa nisu dostupni krediti komercijalnih banaka.

Uslovi konkursa uključuju: prebivalište ili boravište na teritoriji Republike Srbije, dobru i održivu poslovnu ideju za započinjanje ili unapređenje sopstvenog biznisa i popunjen prijavni obrazac.

Rok za prijavu je 31. januar 2017. godine.

Dodatne informacije o konkursu, kao i obrazac za prijavu i dokumentacija, dostupni su na http://www.pokrenisezaposao.rs/prijavi-se  

Izvor: Pokreni se za posao i Koordinaciono telo