Arhiva vesti
                   

PODSTICAJI ZA PRERADU VOĆA I POVRĆA MINISTARSTVA POLjOPRIVREDE

1. Juli 2016.

Podsticaji Ministarstva poljoprivrede obuhvataju podršku programima koji se odnose na investicije u poljoprivredi za unapređenje konkurentnosti i dostizanje standarda kvaliteta i to programu za investicije u preradu poljoprivrednih proizvoda, u sektoru voća i povrća.

Pravo na podsticaje ima: fizičko lice – nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva; preduzetnik;  privredno društvo i zemljoradnička zadruga; udruženje, osim u slučaju proizvodnje vina i rakije i drugih alkoholnih pića.

Investicija treba da bude realizovana u periodu od 1. oktobra prethodne kalendarske godine do 30. septembra tekuće kalendarske godine u kojoj se ostvaruje pravo na podsticaje.

Maksimalni iznos podsticaja po korisniku podsticaja iznosi 2.000.000 dinara.

Zahtev se podnosi  Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine – Upravi za agrarna plaćanja za svaku kalendarsku godinu, najkasnije do 30. septembra tekuće kalendarske godine.

Dodatne informacije o podsticajima dostupne su na http://subvencije.rs/prerada-i-dorada-poljoprivrednih-proizvoda/podsticaji-za-preradu-voca-povrca-ministarstva-poljoprivrede/

Izvor: Subvencije u poljoprivredi i Koordinaciono telo