Arhiva vesti
                   

PODSTICAJI MINISTARSTVA POLjOPRIVREDE ZA PRERADU POLjOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA PREKO JAVNOG POZIVA „VELIKA PRERADA DO 5 MILIONA DINARA“

31. Maj 2019.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava za agrarna plaćanja je raspisalo javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za preradu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda preko javnog poziva „Velika prerada do 5 miliona dinara“.

Podsticaji obuhvataju podršku programima za investicije u preradu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u sektorima mleka, mesa, voća i povrća, kao i proizvodnje vina, piva i jakih alkoholnih pića. 

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to:

1. preduzetnik

2. privredno društvo

3. zemljoradnička zadruga koja ima najmanje pet članova zadruge koji su upisani u Registar kao nosioci ili članovi pet različitih komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 5.000.000 dinara.

Postupak za ostvarivanje prava na navedene podsticaje se pokreće podnošenjem zahteva za  podsticaje Upravi za agrarna plaćanja za svaku kalendarsku godinu, u periodu od 1. januara do 30. septembra tekuće godine.

Tekst pravilnika o podsticajima, spisak prihvatljivih investicija i obrasci zahteva za podsticaje su dostupni na http://subvencije.rs/vesti/podsticaji-za-preradu-mesa-mlekavoca-povrca-i-grozdja/

Izvor: Subvencije u poljoprivredi i Koordinaciono telo