Arhiva vesti
                   

PODSTICAJ MLADIMA U JABLANIČKOM OKRUGU

13. Decembar 2018.

Medveđa – Grad Leskovac, opštine Medveđa, Lebane i Vlasotince zajedno učestvuju u regionalnom projektu „Radimo za bolju budućnost dece” čiji je cilj osnaživanje mladih i podsticaj roditeljstvu. Vrednost projekta je 67 miliona dinara, a ugovore je dobilo oko sto dvadesetoro mladih.

Tradicionalni specijalitet majčinog rodnog kraja Borislav Ilić je veštim rukama pretočio u posao: u gradu roštilja, već godinu i po dana pravi štipsku pastrmajliju.

Bespovratna sredstva iz projekta „Radimo za bolju budućnost dece” 23-godišnji preduzetnik iz Leskovca upotrebiće za kupovinu novih mašina kako bi unapredio posao i poboljšao kvalitet proizvoda.

Sa 370.000 dinara Stefan Stojiljković iz Stajkovca kod Vlasotinca kupio je mašine za vulkaniziranje i proširio delatnost firme koju vodi sa ocem. Sada, kako kaže, može da razmišlja i o stvaranju svoje porodice:

„Imaš siguran posao, počinješ nešto da radiš, da ne zavisiš od roditelja.”

Osnažiti mlade, pomoći da stanu na noge kako bi stvarali i proširivali porodice. Njih šezdesetoro, od 18 do 35 godina, dobili su tu priliku u Leskovcu, dvadesetak u Medveđi, gde već mogu da se pohvale većim brojem đaka. 

„Veliko interesovanje je bilo za ovu meru”, rekla je Jasmina Ranđelović, zamenica gradonačelnika Leskovca. „Konkretno, tiče se usklađivanja rada i roditeljstva. Za ovu namenu ukupan iznos koji je opredeljen je oko 22 miliona dinara.”

Nebojša Arsić, predsednik Opštine Medveđa, ističe da su ove godine zaposlili sve mlade sa fakultetskom diplomom:

„Zatim smo zajedmo sa Helpom podelili petnaestak grantova po 2.500 dinara. Ovo što se sada radi, sada ćemo podeliti još dvadesetak grantova sa po 400.000 dinara.”

Izvor: RTS i Koordinaciono telo