Arhiva vesti
                   

POČINjE PRIJAVA ZA APRILSKI MINIMALAC

1. April 2021.

Beograd-Danas počinje prijava za aprilski minimalac, što je deo trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije, saopštilo je Ministarstvo finansija. Trećim paketom pomoći i privredi i građanima prediđena je isplata polovine minimalne zarade za tri meseca za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća, koja zajedno zapošljavaju oko 1,5 miliona ljudi i za ovu meru izdvojeno je 69,8 milijardi dinara iz budžeta Republike Srbije.

„Poslodavci se za korišćenje ovih mera mogu prijaviti na portalu Poreske uprave i to za svaki mesec posebno, a za prijavu imaju vremena do poslednjeg dana u tekućem mesecu. Prva isplata polovine minimalne zarade biće izvršena 8.aprila i ona će se odnositi na mesec mart, a zatim slede uplate u maju i junu. Novac će biti upalćen na posebne namenske račune koji će za privrednike biti automatski ptvoreni, a odatle će novac moći isključivo da bude prebačen na račun zaposlenog“naveo je ministar finansija, Mali.

Više informacija poreski obveznici mogu naći na sajtu Poreske uprave Republike Srbije.

Takođe, mogu se bratiti Kontakt centru Poreske uprave na brojeve telefona  0700-700 007 i 011-33 10 111, kao i neposredno na šalterima „Vaš poreznik“ u 37 filijala širom Srbije.

Izvor: Ministarstvo finansija