Arhiva vesti
                   

POČINjE IZGRADNjA POSTROJENjA ZA PREČIŠĆAVANjE OTPADNIH VODA I KOLEKTORA

20. Januar 2022.

Bujanovac – Beograd - Vlada Srbije dala je zeleno svetlo Opštini Bujanovac za eksproprijaciju zemljišta u Srpskoj Kući, Rakovcu, Velikom Trnovcu i  Bujanovcu gde će se graditi postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i mreža kolektora. Projekat je vredan 31 milion evra, a finansira se iz republičkog budžeta.

„Nova 2022. godina počela je odličnom vešću za Opštinu. Na adresu Opštinske uprave Bujanovac stiglo je rešenje Vlade Republike Srbije kojom se utvrđuje javni interes za eksproprijaciju, odnosno administrativni prenos nepokretnosti“, zemljišta i objekata radi izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kolektora“, saopšteno je iz Opštine.

Kako je navedeno u objavi, određivanje Opštine za korisnika eksproprijacije znači korak bliže realizaciji ovog gigantskog projekta.

U martu prošle godine Bujanovačke su objavile da će za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kolektora i rekonstrukciju kanalizacione mreže Opština Bujanovac će od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobiti 31 milion evra.

„Iako se u prethodne četiri godine na ovome nije radilo, mi imamo u potpunosti pripremljen projekat, gotovo idejno rešenje postrojenja, sabirnih kolektora, čak i sa mogućnošću priključenja udaljenijih sela, tako da smo zahvaljujući tome ušli u prvu grupu opština koje će biti stopostotno finansirane“, rekla je tada Fazila Azemović, načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj.

Naglasila je da ovaj projekat  znači konačno i trajno  rešavanje problema sa otpadnim vodama, odnosno kanalizacijom.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo