Arhiva vesti
                   

POČINjE ISPLATA NOVČANE POMOĆI GRAĐANIMA U IZNOSU OD 100 EVRA

25. Maj 2020.

Beograd - Isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve građane koji su se prijavili telefonom ili preko sajta počinje danas.

Dnevno će se uplaćivati novac na račune oko pola miliona građana, a tom dinamikom očekuje se da će do 1.  ili 2. juna biti završene sve isplate za one koji su se prijavili za pomoć.

Rok za prijavu je 5. jun, a onima koji se budu prijavili poslednjeg dana, novac će biti isplaćen na račune banaka do 7. juna.

Ukupno četiri miliona građana Srbije prijavilo se za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra zaključno sa jučerašnjim danom, odnosno u poslednjih deset dana, saopštio je ministar finansija Siniša Mali.

„Isplata počinje danas, u ponedeljak 25. maja, tako što ćemo dnevno isplaćivati novac za oko pola miliona građana Srbije. Prethodno su isplaćena sredstva za oko 1,7 miliona primaoca penzija i za oko 160.000 hiljada korisnika novčane socijalne pomoći. Prijava traje do 5. juna a možete da se prijavite preko portala Uprave za trezor - na veb adresi  idp.trezor.gov.rs ili putem kontakt - centra na broj telefona 0800 101 100", naveo je Mali na svom Instagram profilu.

Izvor: Tanjug i Koordinaciono telo