Arhiva vesti
                   

POČELA REKONSTRUKCIJA ZGRADE OPŠTINE MEDVEĐA

18. Juli 2018.

Medveđa – U opštini Medveđi je počela realizacija projekta rekonstrukcije zgrade opštine. Zbog radova na objektu opštinske zgrade, sve opštinske i državne službe koje koriste kancelarije u zgradi opštine su izmeštene na nekoliko lokacija u Medveđi.

Vrednost ovog projekta, koji se finansira iz sredstava Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i opštine Medveđa, je 52.795.088,76 dinara, od čega Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa učestvuje sa 44 miliona dinara, a opština Medveđa sa 9 miliona dinara.

Radove izvodi firma  „Investgradnja doo” Leskovac, zajedno sa firmama  „Crna trava” AD Leskovac i   „Standard” AD Leskovac.

U odluci o dodeli ugovora u otvorenom postupku, koji je potpisala načelnica Opštinske uprave opštine Medveđa Svetlana Todorović, stoji da je rok za završetak radova 150 dana, ali se nadležni nadaju da će rekonstrukcija biti završena u naredna tri meseca.

Zgrada opštine Medveđa je izgrađena posle drugog svetskog rata i stara je oko 70 godina.

„Zgrada je bila u jako lošem stanju, prokišnjavala je, električna instalacija je bila dotrajala, stolarija takođe, tako da je rekonstrukcija bila neophodna,“ izjavio je Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

Izvor: Info centar jug i Koordinaciono telo