Arhiva vesti
                   

POČELA MEDICINSKA ASISTENCIJA U PČINjSKOM OKRUGU

6. Septembar 2016.

Preševo - U narednih osam dana, medicinski timovi Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja pomagaće lokalnom stanovništvu u udaljenim predelima Vranja, Bujanovca i Preševa. Na osam lokacija lekari različitih specijalnosti besplatno će pregledati meštane.

Zajedničko medicinsko angažovanje, timovi Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, započeli su u Reljanu kod Preševa, gde su od  9 do 16 sati zdravstvenu pomoć pružali stanovnicima ovog i drugih planinskih sela.

"Radi se pretežno o stanovništvu udaljenih planinskih sela koji nisu imali mogućnost da obave složene preglede i sada će 61 lekar,  pripradnik Nacionalne garde Ohaja i VMA, kao i lokalni lekari izvršiti pregled tih bolesnika, sagledati njihovo zdravstveno stanje i predložiti dalje ispitivanje i mere lečenja", kaže predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa,  Zoran Stanković.

Stanković očekuje da će ova akcija uspeti s obzirom da je, kako kaže, potreba za ovakvim pregledima bila veoma velika.

"Ovo je jedna aktivnost koja bi trebalo da preraste u redovnu ne samo u ovom delu zemlje i ti ljudi će biti podvrgnuti redovnim pregledima i u narednom periodu, kako od strane medicinskog osoblja koje radi na ovim prostorima tako i u ovim akcijama u kojima država Srbija zajedno sa drugim državama pruža zdravstvene usluge stanovništvu" naveo je Stanković. 

Zajedničko medicinsko angažovanje prate i predstavnici Oružanih snaga Angole u svojstvu posmatrača.

Izvor: RTS, Koordinaciono telo